preskoči na sadržaj

Osnovna škola Generalski Stol

Login
e-Dnevnik

ONLINE UČIONE

 

 

 

 

 

 

 

ZBORNICA

KNJIŽNICA

Školski list

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

AZOO

CARNet Loomen

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2015.

Ukupno: 136341
Ovaj mjesec: 316
Ovaj tjedan: 40
Danas: 40
RASPORED ZVONA

      

SAT

POČETAK

KRAJ

0.

6 : 40

7 : 25

1.

7 : 30

8 : 15

2.

8 : 20

9 : 05

3.

9 : 15

 10: 00

4.

10 : 05

10 : 50

5.

10 : 55

11 : 40

6.

11 : 45

12 : 30

7.

12 : 35

13 : 20

8.

13 : 25

14 : 10

       

 

eLektire

E-knjižnica

Učenje na daljinu

Školska učilica

Portal za škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Boje povrća i voća u tekućinama različitih ''okusa'' – radionica iz kemije
Autor: VALENTINA BLAŠKOVIĆ, 3. 12. 2015.

Kako bi upoznali svijet kemije i zainteresirali se za prirodne znanosti, učenici 1. i 3. razreda su sa učiteljicom kemije Darinkom Ivković - Ciganović i učiteljicom razredne nastave Danicom Frketić, sudjelovali u radionici  Boje povrća i voća u tekućinama različitih ''okusa''.


Ispitivali su kako se mijenjaju boje intenzivno obojenog povrća i voća u tekućinama različitih okusa koje poznaju iz iskustva. U tu su svrhu sokove crvenog kupusa, cikle, kupina i ljubičastog luka miješali s vodom, octom, kiselim mlijekom, otopinom sapuna i sode bikarbone. Uočene promjene boja su bilježili u priloženu tablicu od 20 kombinacija, a  učenici 1. razreda su uočene promjene označili odgovarajućim bojama. Zaključili su da različiti okusi različito mijenjaju boju povrća i voća na osnovu čega kasnije mogu otkriti o kojem se okusu radi.

 Učenici su bili oduševljeni i samostalno radili prema uputama!

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju