2020-10-20 12:12:34

Živimo zdravo!

  

Živimo zdravo! U sklopu Dana zdrave hrane (16. 10.), Tjedna školskog doručka (12.10. - 16. 10.) te nadolazećeg Dana kruha, učenici 7. razreda i učiteljica Hrvatskog jezika, upustili su se u projekt pečenja zdravog kruha.  Ujedno je to bio i dio eTwinning projekta Let's Live Sustainably (2020./2021.) koji nam je svima dao novo iskustvo i spoznaju kako se  pokušati zdravije hraniti, a stekli smo i novu vještinu. Zdravi kruh umijesili smo na satu dramsko-recitatorske skupine. Recept je jednostavan i zdrav, a opet ukusan. I sami ćete se poželjeti okušati u pečenju kruha. Za kruh će vam biti potrebno obično brašno(700 g),  konopljino brašno(100 g), topla voda(0,5 l), malo ulja, 1 kvasac, malo soli, chia sjemenke, suncokretove sjemenke i lan. Mala tajna, dodajte jogurt za mekanije tijesto (po želji). Nadamo se da će vam se svidjeti. Učiteljica nam je pripremila i drugi dio zdravog doručka,  sirne namaze i pekmeze. Dobar tek! :)                                             Učenici 7. razreda     

Osnovna škola Generalski Stol